12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Οι Κριτικές Επιτροπές του 12ου Φεστιβάλ

Κριτική επιτροπή ταινιών μυθοπλασίας

Πρόεδρος:

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, διευθυντής φωτογραφίας. Ελλάδα

Παντελής Βούλγαρης

 

Διευθυντής φωτογραφίας, Aναπληρωτής Kαθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας και Κινηματογράφου (υποτροφία Fulbright)  και στο Center for Advanced Film & TV Studies του American Film Institute (MFACinematography). Εργάστηκε σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ τα οποία προβλήθηκαν σε φεστιβάλ αποσπώντας διακρίσεις. Έκανε επίσης το σχεδιασμό φωτισμού σε θεατρικές παραστάσεις. Ήταν διευθυντής φωτογραφίας σε τηλεοπτικές σειρές, και διαφημιστικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το φως στον ελληνικό κινηματογράφο».

 

 

Μέλη:


Dr Jan Broberg Carter, συνθέτρια. Η.Π.Α.

Dr Jan Broberg CarterΕδώ και 20 χρόνια συνθέτει. Έγραψε, ενορχήστρωσε και έκανε την παραγωγή δέκα πρωτότυπων μουσικών για ταινίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επιλέχτηκε από την ASCAP (Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών Συγγραφέων και Εκδοτών) το 1977 και κέρδισε 18 ASCAP βραβεία σύνθεσης και έλαβε κι άλλα για πρωτότυπες κινηματογραφικές μουσικές. Εκπαιδεύτηκε στο Harvard, Dartmouth και στο πανεπιστήμιο του Oxford και κάνει εκτέλεση παραγωγής, παραγωγή, και επιτηρήτρια μουσικής. Η πρόσφατη της κινηματογραφική μουσική της το "Nocturnal Agony", έκανε πρεμιέρα στο Αμερικανικό κινηματογραφικό ινστιτούτο τον Μάρτιο. Διεύθυνε και έπαιξε πολλές συμφωνίες. Είναι μέλος του  Sundance Patron Circle εδώ και 14 χρόνια.


Garry Walsh, σεναριογράφος. Ιρλανδία

Levon Minasian

O Garry εργάστηκε στην Ιρλανδέζικη εκθεσιακή βιομηχανία και βιομηχανία διανομής για 15 χρόνια. Το 2012 ίδρυσε την εταιρεία Snackbox Films όπου είναι επικεφαλής των παραγωγών και διανομών της εταιρείας. Είναι επίσης ο σεναριογράφος της κωμωδίας  Salt ’N’ Vinegar, τα δικαιώματα της οποίας αγοράστηκαν από μεγάλη βρέτανο-ιρλανδέζικη εταιρεία παραγωγής, και βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Το 2015 έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Older Than Ireland που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Galway Film Fleadh.

 


Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ελλάδα

Αλεξάνδρα ΓεωργοπούλουΓεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος MA in Performance Studies (Pathway Directing) του Πανεπιστημίου του Leeds. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραγωγές και έχει παρουσιάσει σε δική της σκηνοθεσία στο θέατρο ΡΟΕΣ  την παράσταση Meet Market της Χριστίνας Θανάσουλα το 2009. Τέλος, είχε την σκηνοθετική επιμέλεια στο έργο Ξενάκης σε α` πρόσωπο  που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2011. Από τo 2009 εργάζεται ως Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Κουλουζάκης Κωνσταντίνος, συνιδρυτής και creative director της εταιρίας Parenthesis. Ελλάδα

Levon Minasian

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά από τις σπουδές του στην Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία, ακολούθησαν  μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης στη Βαρκελώνη. Συμμετείχε ανάμεσα σε άλλα, στις παραγωγές των Darklight Festival of Independent Creactivity (Dublin), L 'Alternatva Independent Film Festival of Barcelona και Poble Espanyol (sonar festival). Συνιδρυτής και creative director της εταιρίας Parenthesis που παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ ΙΝ EDIT. Παράλληλα η Parenthesis σχεδίασε και υλοποιεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια  το Πικ Νικ Urban Festival στην αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης.

 


 

 

 

Κριτική Επιτροπή Animation:

 

Πρόεδρος:

Steve Woods, animator διαφημίσεων, σκηνοθέτης και σχεδιαστής εφαρμογών αλληλεπίδρασης, σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων και επικεφαλής παραγωγής. Αγγλία

Για πολλά χρόνια ο Steve εργάστηκε σε πολλούς τομείς όπως διαφημιστικά με animation , pop βιντεοκλίπ, και τηλεοπτικές σειρές. Συνεργάστηκε με μεγάλες  Βρετανικές και Διεθνείς εταιρείες όπως : La Porte In Industries, Lego, Glaxo, British Airways, BT the BBC και άλλες.  Δούλεψε με πρακτορεία διαφημίσεων, εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών media και κυβερνητικά τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και στο εξωτερικό σε διαφημιστικά, σε προγράμματα δημόσιας εκπαίδευσης  χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά 2D και 3D animation και σχέδια με τη βοήθεια υπολογιστών για προϊόντα πολυμέσων.

 

Μέλη:


Στέφανος Ποταμίδης, γραφίστας. Ελλάδα

Γεννήθηκε ση Θεσσαλονίκη το 1967. Ολοκήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα γραφιστικής της Σχολής Δημητρέλη το 1989. Στη συνέχεια εργάστηκε στον τομέα της εικονογράφησης υπό την καθοδήγηση της Μαρίας-Τερέζας Μαρέλ. Το 1992 ίδρυσε με έναν ακόμη γραφίστα το δικό τους δημιουργικό γραφείο το οποίο και διατήρησαν ως και το 1999, έτος αποχώρησης και παράλληλης ένταξής του στο δημιουργικό δυναμικό της Colibri Branding & Design, όπου σχεδιάζει έως σήμερα. Έργα του έχουν διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, ασχολείται με τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, παρακολουθεί τα κινούμενα σχέδια όπως κάθε παιδί, αλλά τα τελευταία χρόνια λιγάκι περισσότερο. 

 

Θοδωρής Καραμανώλης , σκηνοθέτης, διευθυντής προγράμματος του AnimaSyros. Ελλάδα

Antia Angelidou

Γεννημένος στη Σάμο το 1984, εκδήλωσε από μικρός παθολογική αγάπη για τον κινηματογράφο. Όσα χρόνια σπούδαζε σκηνοθεσία, media κι επικοινωνία μεταξύ άλλων, δεν σταμάτησε στιγμή να αρθρογραφεί για το σινεμά και τις συγγενείς του παθογένειες. Κείμενα και κριτικές του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή και εγχώρια μέσα. Πλέον αρέσκεται στο να επιμελείται προγράμματα σε φεστιβάλ ανά την Ευρώπη, ενώ από το 2014 είναι ο διευθυντής προγράμματος του διεθνούς φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων AnimaSyros.

 
Κριτική Επιτροπή Πειραματικών Ταινιών:
 

Πρόεδρος:

Ιωάννης Κολαξίζηςεικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Ελλάδα

Ο Γιάννης Κολαξίζης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής. Έχει σπουδάσει γραφιστική, παιδαγωγικά, ζωγραφική, γραφικές τέχνες-πολυμέσα, τεχνολογία ήχου και εικόνας. Συμμετείχε με διακρίσεις σε εκθέσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει στο τμήμα Κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών Α.Π.Θ. ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο τμήμα πλαστικών τεχνών Ιωαννίνων και σε πολλές σχολές τέχνης διαφόρων βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Μέλη:

Μαρία Παπαδοπούλου, εικαστικός. Ελλάδα

 
Η Μαρία Παπαδοπούλου σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ελλάδα στην Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ και στην Ισπανία στο Universidad de Barcelona. Εικαστικά ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες - video art. Συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Γιώργος Μελιδόνης, κριτικός κινηματογράφου. Ελλάδα 

 
Ασχολείται με το πειραματικό σινεμά και το animation. Διδάσκει animation, motion graphics και εφαρμογές για ψηφιακά μέσα σε ιδιωτικές σχολές.Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications