12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο της 9ης διοργάνωσης πρόκειται να προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επίσης, θα διοργανωθεί το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Digital View South East Europe με την ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα είναι για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας.

Το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Michelangelo Antonioni, αλλά και νέων ιταλών κινηματογραφιστών παρουσιάζοντας διαχρονικά την εξέλιξη της ιταλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Στον εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν δυο εκθέσεις φωτογραφίας. Έκθεση πανοραμικής φωτογραφίας από τον Νίκο Μπιλιούρη και έκθεση με θέμα τη Νάουσα και την περιοχή της από τον Νίκο Κεραμίδη.

Στον χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ θα υπάρξει έκθεση επανάχρησης βιομηχανικών χώρων από τη Φανή Αντωνίου.

Στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 2 τέσσερις νέοι δημιουργοί εμπνέονται από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων και ζωντανεύουν αγαπημένους ήρωες, μέσα από μοναδικές δημιουργίες street art. Σε πραγματικό χρόνο νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν μπροστά στο κοινό και μας κάνουν να αισθανθούμε πάλι παιδιά.

Ο Optimus Prime θα «επιτηρεί» τον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 2. Το θηριώδες γλυπτό του Δημήτρη Γκιαούρη μας ταξιδεύει στη γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων “Transformers”.

Στο φουαγιέ της Αίθουσας 1 το γλυπτό μοντέρνας τέχνης της Φανής Αντωνίου καλεί τους επισκέπτες να «κρατήσουν τις αναμνήσεις τους ζωντανές».

Στο πλαίσιο της δράσης «Παιδί και Κινηματογράφος», θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους της εκδήλωσης. Θα προβληθούν επιλεγμένες 3D ταινίες. Ειδικότερα, θα προβληθούν οι ταινίες HUGO του Μάρτιν Σκορτσέζε και Γάτος Σπιρουνάτος. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά από εξειδικευμένους δημιουργούς. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπαραστήσουν αγαπημένους ήρωες κόμικς. Το πρωί της Κυριακής οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα.

Δυο ανοιχτές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν, όπου άνθρωποι του σινεμά θα απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.

Στο καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ κάθε βράδυ μετά το τέλος των προβολών θα υπάρχει συναυλία από μουσικά συγκροτήματα. Οι μουσικές των συγκροτημάτων Reverse, Χημείας Ένεκα, HomoΣάπιοι, Koza Mostra και Περσινά ξινά σταφύλια πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ονειρικό μελωδικό ταξίδι. Το βράδυ της Κυριακής μετά την τελευταία συναυλία θα ακολουθήσει karaoke πάρτυ.

Δυο διαγωνισμοί θα βρίσκονται καθημερινά σε εξέλιξη. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός με τίτλο “my festival” δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό στιγμές του φεστιβάλ. Επίσης, διαγωνισμός με ερωτήσεις για τον κινηματογράφο θα δοκιμάζει τις γνώσεις των σινεφίλ επισκεπτών. Οι καλύτεροι φωτογράφοι και οι παντογνώστες του σινεμά θα κερδίζουν χρήσιμα δώρα.

«Πολιτική και κινηματογράφος: Μια ιδιαίτερη σχέση» είναι ο τίτλος της διημερίδας που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Σημαίνουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, τον καλλιτεχνικό και τον πολιτικό χώρο θα επιχειρήσουν να αναλύσουν τη σχέση πολιτικής και σινεμά.

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο οργανώνοντας δράσεις στήριξης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα ενισχύσει οικονομικά φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Επίσης, διοργανώνεται προβολή επιλεγμένων ταινιών για ΑμΕΑ το πρωί του Σαββάτου.

Τέλος, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα λάβουν χώρα δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την εταιρεία Clock Work Energy.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Προβολές Ταινιών

 

Αίθουσα 1

Τετάρτη 19.00 και 21.00 προβολές 3D ταινιών (HUGO και Γάτος Σπιρουνάτος)

 

Αίθουσα 1 [Μυθοπλασία]

21.15 (Πέμπτη) | 17.30, 19.30, 21.15 (Παρασκευή  – Σάββατο) | 16.15, 17.45, 19.30 (Κύριακη)

 

Αίθουσα 2

18.00 [DV SEE Κινούμενα Σχέδια], 19.15 [DV SEE Μυθοπλασία] (Πέμπτη) | 16.15 [DV SEE Μυθοπλασία], 17.30 [DV SEE Μυθοπλασία], 19.00 [Κινούμενα Σχέδια] (Παρασκευή) | 15.30 [DV SEE Σχολικές Ταινίες], 16.15 [DV SEE Μυθοπλασία], 17.30 [DV SEE Κινούμενα Σχέδια], 19.00 [Κινούμενα Σχέδια] (Σάββατο) | 16.15 [DV SEE Μυθοπλασία], 17.30 [DV SEE Μυθοπλασία], 19.00 [Κινούμενα Σχέδια] (Κυριακή)

 

Αίθουσα 3

17.00 [DV SEE Πειραματικές] (Πέμπτη) | 17.00 [Πειραματικές], 18.00 [Πειραματικές] (Παρασκευή) | 17.00 [Πειραματικές], 18.00 [Πειραματικές], 19.00 [Movile – Ταινίες κινητών τηλεφώνων] (Σάββατο) | 17.00 [Πειραματικές], 18.00 [Πειραματικές] 19.00 [Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο] (Κυριακή)

 

Αίθουσα Σεμιναρίων

Παρασκευή 19.45 | Σάββατο 19.45, Masterclasses

 

Εκθεσιακός Χώρος

Καθημερινά από τις 11.00, Έκθεση φωτογραφίας από τους Νίκο Μπιλιούρη και Νίκο Κεραμίδη

 

Έκθεση Επανάχρησης βιομηχανικών χώρων (Καφέ - Μπαρ)

Καθημερινά από τις 11.00, Έκθεση από την Φανή Αντωνίου

 

Keep your memories alive! (Φουαγιέ αίθουσας 1)

Καθημερινά από τις 11.00, Έκθεση μοντέρνας τέχνης από την Φανή Αντωνίου

 

Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο «Παρόν και παρελθόν»

Μικρού μήκους ταινίες του Μικελάντζελο Αντονιόνι και σύγχρονων νέων κινηματογραφιστών

Κυριακή 19.00, Αίθουσα 3

 

Εκδήλωση για ΑμΕΑ (Αίθουσα 2)

Προβολή επιλεγμένων ταινιών, Σάββατο, 12.00

 

Street Art  - Ζωντανές δημιουργίες κόμικ (Εξωτερικός χώρος αίθουσας 2)

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 12.00-13.30, 17.00-20.00

 

Optimus Prime – Transformers (Εξωτερικός χώρος αίθουσας 2)

Καθημερινά από τις 11.00, Γλυπτό από τον Δημήτρη Γκιαούρη

 

“Παιδί και Κινηματογράφος”

Πέμπτη | Παρασκευή 11.00 Προβολές 3D ταινίας

Σάββατο 12.00 | Κυριακή 13.30, Street art – painting lessons

Κυριακή 11.30, Θεατρική παράσταση για παιδιά από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα

 

Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την ClockWork Energy

Εξωτερικός χώρος αίθουσας 2

 

Έκθεση Φωτογραφικού διαγωνισμού “My Festival”

Παρουσίαση μέσω μόνιτορ τοποθετημένων στους χώρους της εκδήλωσης

 

Πρόγραμμα Συναυλιών

Πέμπτη 23.15 Reverse Band, Χημείας Ένεκα

Παρασκευή 23.15 HomoΣάπιοι

Σάββατο 23.15 Koza Mostra

Κυριακή 23.15 Περσινά ξινά σταφύλια

Κυριακή 00.45 Karaoke party

 

“Πολιτική και Κινηματογράφος: Μια ιδαίτερη σχέση”

Διημερίδα, Τετάρτη 11.30 – Πέμπτη 11.30

Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους

 

Καθημερινά θα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός με ερωτήσεις γύρω από τον κινηματογράφο με μοναδικά δώρα για το κοινό.

Καθημερινά θα πραγματοποιείται διαγωνισμός φωτογραφίας. Η φιλοσοφία συνοψίζεται στα εξής: «Έχεις κάμερα; Είσαι στο Φεστιβάλ; Τι περιμένεις; Στείλε τη φωτογραφία σου και κέρδισε!»Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications