12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Το 3ο Φεστιβάλ

Με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση θεατών ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας. Στα πλαίσια της 3ης εκδήλωσης προβλήθηκαν 140 ταινίες, δημιουργών από 40 χώρες.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΡΤΙΟΝ και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας.
Επίσης, το Φεστιβάλ τελέσθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Media Desk Hellas και του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Νάουσας, ενώ μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η VOLKSWAGEN - Τεγούσης.
Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν η ΕΡΤ3, οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Παλμός 96,5 και Extra Sport 103 Fm και τα περιοδικά Επιλογές και Σινεμά.

Άνευ προηγουμένου ήταν η προσέλευση του κοινού στο Φεστιβάλ. Περισσότεροι από 3000 θεατές, στην πλειοψηφία τους νέοι, συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου βίου και της τέχνης τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τον γενικό διευθυντή του ΥΜΑΘ κ. Παρθενόπουλο, τον Νομάρχη Ημαθίας κ. Σπάρτση, τον καταξιωμένο σκηνοθέτη κ. Βούλγαρη, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Ζαχόπουλος. Την εκδήλωση παρουσίασαν γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Βίκυ Παπαδοπούλου και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.
Συνολικά, φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 120 προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους συμμετέχοντες από το εξωτερικό, οι οποίοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για το Φεστιβάλ και την περιοχή. 

Σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του προγράμματος του Φεστιβάλ και κάλυψης των ενδιαφερόντων του κοινού η ΑΡΤΙΟΝ ενέταξε παράλληλες εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ, οι οποίες συνάντησαν την αποδοχή του κόσμου. Ειδικότερα, προστέθηκαν μουσικές εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου στον χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δυο σεμινάρια από τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη και Βασίλη Κατσίκη. Η αίθουσα των σεμιναρίων αποδείχτηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει όλους εκείνους που θέλησαν να παρακολουθήσουν τους δυο σκηνοθέτες.

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Εργατικό 101,5, που μετέφερε συνεχώς τον παλμό και τις εξελίξεις της εκδήλωσης.
Ακόμη, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης. Στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες με Φεστιβάλ του εξωτερικού προστέθηκε και μια καινούρια με το ρωσικό Φεστιβάλ Short Shock. Μάλιστα, ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο ένα αφιέρωμα στο Φεστιβάλ της Νάουσας με την προβολή ταινιών που διακρίθηκαν στην τρίτη εκδήλωση.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των νέων να αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ είναι η υποστήριξη που παρείχαν προς αυτό οι πλέον των 60 εθελοντών από όλη την Ελλάδα, που προσέφεραν με περισσή διάθεση τις υπηρεσίες τους, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.
Αξίζει να αναφερθεί και η παρουσία τριών γάλλων φοιτητών του τμήματος Οπτικοακουστικών του Πανεπιστημίου του Annecy, οι οποίοι πραγματοποίησαν το τελικό στάδιο της πρακτική τους στο Φεστιβάλ της Νάουσας.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού όπου δημιουργοί, προσκεκλημένοι και κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 4ο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 3 έως 6 Μαΐου 2007.
 Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications