12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Το δεύτερο Φεστιβάλ

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2005 στην αίθουσα προβολών του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας. Διοργανώθηκε από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία τέχνης & πολιτισμού ΑΡΤΙΟΝ και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και του Δήμου Νάουσας.
Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το περιοδικό COOL. Χορηγός του Βραβείου Κοινού ήταν η HEINEKEN και χρυσοί χορηγοί οι ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΕ και SEVEN VIDEO NET.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δημιουργοί από 28 χώρες και κατά τη διάρκειά του προβλήθηκαν συνολικά 107 ταινίες, σε 1000 περίπου λεπτά διαγωνιστικών προβολών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσια του ο κ. Χρήστος Ζαχόπουλος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος εκφράστηκε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για αυτό το εγχείρημα από πλευράς ΑΡΤΙΟΝ. Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν οι κ. Μπίλης, νομαρχιακός σύμβουλος, Παππάς, αντιδήμαρχος Νάουσας, Πάτσος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και π. Ιωακείμ, αρχιερατικός επίτροπος Νάουσας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν ηθοποιός Στεφανί Καπετανίδη και ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης.

Αξίζει να τονισθεί η εντυπωσιακή παρουσία του κοινού, το οποίο με πρωτοφανή ενθουσιασμό στήριξε την διοργάνωση και συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση καθ’ όλη τη διαρκειά της.  Ενδεικτικές των ανωτέρω αναφερομένων και του εορταστικού κλίματος που επικράτησε είναι δυο ταινίες που γυρίστηκαν τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ και προβλήθηκαν στην τελετή λήξης.

Θετικότατες ήταν οι εντυπώσεις που προκάλεσε το Φεστιβάλ όχι μόνο στο κοινό αλλά και στους επίσημους καλεσμένους. Συνοπτικά παραθέτουμε τα όσα αναφέρθησαν κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.
Ο κύριος Γιάννης Λάμπρου, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ, έκανε λόγο για την αναβάθμιση του Φεστιβάλ, τόνισε τη δυναμική που έχει η εκδήλωση και έκανε λόγο για τη δυνατότητα «απογειωσής» της τον επόμενο χρόνο.
Από την πλευρά του ο κινηματογραφιστής Αιμίλιος Αδαμόπουλος επιβράβευσε την προσπάθεια της ΑΡΤΙΟΝ και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ για την πόλη, αλλά και την ανάγκη στήριξης του από τους τοπικούς φορείς. Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής η κυρία Ευαγγελινού κάλεσε διοργανωτές και θεατές να συνεχίσουν το ταξίδι στο όνειρο.

Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των φεστιβάλ του εξωτερικού με τα οποία συνεργάστηκε το Διεθνές Φεστιβάλ της Νάουσας. Εκ μέρους του CARDIFF SCREEN FESTIVAL η κυρία Sarah Howells, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την φιλοξενία και μίλησε με κολακευτικά λόγια για την διοργάνωση, κάνοντας λόγο για ένα «υπέροχο κινηματογραφικό τριήμερο».  Ενθουσιασμένοι με την εκδήλωση ήταν και οι εκπρόσωποι της οργάνωσης EMERGE AND SEE, η κυρία Kathrin Schops και ο κύριος Jan Gabbert, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν την ΑΡΤΙΟΝ για την πρόσκληση και μίλησαν με θερμά λόγια για τη Νάουσα, τους ανθρώπους και τις ομορφιές της, ενώ ευχήθηκαν να υπάρξει ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Ο πρόεδρος της ΑΡΤΙΟΝ, Στέργιος Καρανάτσιος, ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε πόστο στην επιτυχία του Φεστιβάλ και επανέλαβε τη δέσμευση της ΑΡΤΙΟΝ για τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους περισσότερα από 40 άτομα στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα των διοργανωτών και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά στην διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ & Βίντεο Μικρού Μήκους Νάουσας ολοκληρώθηκε σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία και διοργανωτές, συμμετέχοντες, καλεσμένοι και κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 3ο Φεστιβάλ. Menu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications