12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Τελετή Έναρξης 11ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες ημέρα Τετάρτη 24/09 η επίσημη τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Νάουσας στο ολοκαίνουργιο κτήριο ΕΡΙΑ. Την τελετή χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της Νάουσας και πυλώνας θεμελίωσης και ανάπτυξης του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια Νίκος Κουτσογιάννης και η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αννα Γκαρνέτα. Ο δήμαρχος και η πρόεδρος  μετέδωσαν για ακόμα μια χρονιά στον κόσμο την ενέργεια για δημιουργία με γνώμονα τον πολιτισμό και την πόλη, τονίζοντας πως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας αποτελεί στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας μια νότα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη νέα γενιά. Για μια νέα γενιά που δεν συμβιβάζεται, οραματίζεται, ελπίζει, σχεδιάζει ένα αύριο πιο φωτεινό, πιο ανθρώπινο, με ευημερία για όλους.  

Παρουσιαστές της τελετής ήταν οι Γιώτα Καρανάτσιου και Γιάννης Μιτλιάγκας ενώ ανάμεσα στον κόσμο γεμάτοι θετικότητα παρευρέθησαν οιΠαντελής Βούλγαρης, (σκηνοθέτης), Jan Broberg Carter(συνθέτης, παραγωγός), Levon Minasian, (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, (υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης) και Aniez Atlas, (ηθοποιός), όλοι τους μέλη τις φετινής κριτικής επιτροπής. 

 Πολίτες της Νάουσας και φίλοι του κινηματογράφου κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα των προβολών γεμάτοι όρεξη και διάθεση να παρακολουθήσουν τις τέσσερεις ταινίες μικρού μήκους που θα καθόριζαν και την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ οι οποίες ήταν οιA GOOD STORY του (Martin Christopher Bode), DRIVING LESSONS του (Vasili Kalamaki), SKIN του (Cedric Prevost) και WITH BEST REGARDS του (Bernhard Wengerοι οποίες απέσπασαν και πολύ καλά σχόλια. 

Παράλληλα στον εξωτερικό κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ παρουσιαζόταν η έκθεση “Crisis is a greek word” – Μια παγκόσμια πρωτοβουλία των Ελλήνων σχεδιαστών, να αφηγηθούν την κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης. Καθώς και η έκθεση "2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent" μία Έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας  στο πλαίσιο του “2014 Green Project στη Ν. Αμερική. Οι εκθέσεις θα συνεχίσουν όλες τις μέρες του Φεστιβάλ. 

 Ακολουθεί, φωτογραφικό ρεπορτάζ της έναρξης.


enarksi1

enarksi2

enarksi3

enarksi6

 

enarksi

 

enarksi

enarksi

ΑνακοινώσειςMenu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications