12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Στο πλαίσιο της 10ης διοργάνωσης πρόκειται να προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά εντάσσεται στη φετινή διοργάνωση τμήμα στερεοσκοπικών ταινιών (3D) μικρού μήκους. Επίσης, θα διοργανωθεί το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών SEE Talents Student Films με την ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πιλοτικά τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσει και η υλοποίηση της δράσης SEE Talents, που αποτελεί μια νέα δράση για τον κινηματογράφο που στοχεύει στην ενίσχυση της νεανικής κινηματογραφικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω συνεργασιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραγωγής διεθνών συμπαραγωγών κινηματογραφικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

                Το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα είναι για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας εγκαινιάζει την πολυεπίπεδη συνεργασία του με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη πραγματοποιώντας ένα αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολή του Βυσσινόκηπου - της τελευταίας του ταινίας – καθώς και έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή και το έργο του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας θα φέρει στο εξής το όνομα του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ θα παρουσιασθεί η έκθεση θεατρικής φωτογραφίας της Μαρίας Σταυριανίδου με τίτλο «Αγάπη και Μίσος». Επίσης, θα παρουσιασθεί η έκθεση αρχειακού υλικού των προηγούμενων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ με τίτλο “The myth of NIFF”.

Επίσης, στον δεύτερο εκθεσιακό χώρο θα παρουσιασθεί η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ράκα με τίτλο COMMON PEOPLE (LIKE YOU). O Δημήτρης Γκιαούρης «ζωντανεύει» τον αγαπημένο κινηματογραφικό ήρωα μικρών και μεγάλων Batman μέσα από ένα γλυπτό στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 2.

 

Στο πλαίσιο της δράσης «Παιδί και Κινηματογράφος», θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους της εκδήλωσης. Θα προβληθούν επιλεγμένες 3D ταινίες. Ειδικότερα, θα προβληθούν οι ταινίες «TAD, ο χαμένος εξερευνητής» και «Τζακ ο κυνηγός γιγάντων». Το πρωί του Σαββάτου οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μουσική θεατρική παράσταση «Νταντά εξ ουρανού» την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η Ταμίλα Κουλίεβα.

Ακόμη, από τη φετινή εκδήλωση δημιουργείται η παιδική γωνιά (Kids corner), όπου οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας γιορτάζει τα δέκα του χρόνια! Δέκα χρόνια απολαυστικού σινεμά! 1600 ταινίες από 1500 δημιουργούς από 70 χώρες προβλήθηκαν στις οθόνες του Φεστιβάλ χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό. Γέλιο, δάκρυ, έντονα συναισθήματα! Συγκεντρώσαμε τις είκοσι καλύτερες ταινίες που παρουσιάσθηκαν στις προηγούμενες εννέα εκδηλώσεις και τις παρουσιάζουμε σε μια ειδική προβολή. Από την οροφή του Δημοτικού Θεάτρου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, με θέα τον απέραντο μακεδονικό κάμπο και με τη συνοδεία εκλεκτού τοπικού οίνου κάθε βράδυ είκοσι τυχεροί σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη μαγεία του κινηματογράφου στο πλαίσιο της δράσης Best of NIFF under the stars!

Δυο ανοιχτές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν, όπου άνθρωποι του σινεμά θα απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού.

Στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 2 κάθε βράδυ μετά το τέλος των προβολών θα υπάρχει συναυλία από μουσικά συγκροτήματα. Οι μουσικές των Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα, Koza Mostra, Sonic Rage και DέCHO πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ονειρικό μελωδικό ταξίδι. Το βράδυ της Κυριακής μετά την τελευταία συναυλία θα ακολουθήσει karaoke πάρτυ.

Σε εξέλιξη θα βρίσκονται δυο νέες διασκεδαστικές δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ. Πρόκειται για τη δράση to be continued…, όπου ο καθένας συνεχίζει την ιστορία που ξεκίνησαν άλλοι με στόχο να δημιουργηθεί το πιο τρελό σενάριο που γράφτηκε ποτέ. Η δεύτερη δράση με τίτλο “The story for your glory!” μπορεί να μας κάνει διάσημους. Πες την ατάκα σου για το NIFF μπροστά στην κάμερα και μείνε στην αιωνιότητα!

Δυο διαγωνισμοί θα βρίσκονται καθημερινά σε εξέλιξη. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός με τίτλο “my festival” δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό στιγμές του φεστιβάλ. Επίσης, διαγωνισμός με ερωτήσεις για τον κινηματογράφο (Cine Quiz) θα δοκιμάζει τις γνώσεις των σινεφίλ επισκεπτών. Οι καλύτεροι φωτογράφοι και οι παντογνώστες του σινεμά θα κερδίζουν χρήσιμα δώρα.

«Νάουσα 2020: Τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε» είναι ο τίτλος της διημερίδας που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας με στόχο να εκκινήσει έναν δημόσιο διάλογο για το μέλλον του διευρυμένου Δήμου Νάουσας.

Τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο οργανώνοντας δράσεις στήριξης των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας. Θα ενισχύσει οικονομικά φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, ενώ λαμβάνει ειδική μέριμνα για την ενεργό συμμετοχή των ΑμΕΑ στη διοργάνωση. Τέλος, θα λάβουν χώρα δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την εταιρεία Clock Work Energy.

ΑνακοινώσειςMenu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications