12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Αγαπάμε το σινεμά!

10VE CINEMA – ΝΙFF loves cinema. Definitely!

Mετά από 9 χρόνια, 1600 ταινίες, 1500 σκηνοθέτες από 70 χώρες και χιλιάδες ώρες εμπνευσμένης και εθελοντικής δουλειάς των ανθρώπων του NIFF, ο ισχυρισμός ότι αγαπούν τον κινηματογράφο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως υπερβολικός. Aντίθετα! Η ιστορία του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Νάουσας τους δίνει το δικαίωμα να το δηλώνουν και ταυτόχρονα να παραινούν το κοινό τους να αγαπά το σινεμά.

Η δήλωση «αγαπώ το σινεμά» ή « αγάπα το σινεμά» δεν εκπλήσει κανέναν. Μόνο σπάνια και μόνο από τα «χείλη» σημαντικών ανθρώπων ή οργανισμών αποκτά ιδιαιτερότητα. Αυτή είναι η περίπτωση της δέκατης, επετειακής εκδήλωσης-γιορτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Εδώ η έκπληξη παράγεται από τον σχεδιασμό του λογοτύπου.

 

Η “σύμπτωση” περιεχομένου και δήλωσης αποδόθηκε με τη χρήση του αριθμού “10” στη θέση των δύο πρώτων γραμμάτων του «LOVE». Το αποτέλεσμα είναι παγκόσμια πρωτότυπο και εικαστικά ισορροπημένο. Και για το ελληνικό και για το διεθνές κοινό (που δεν μιλά αγγλικά ως μητρική γλώσσα) η λέξη love είναι εξαιρετικά οικεία και επομένως είναι εύκολη η αναγνώριση της στο 10VE. H οργανική σύνθεση αριθμών και γραμμάτων εξασφαλίζεται με τη χρήση τυπογραφικών στοιχείων με ακρεμώνες (serifs) που διευκολύνουν την ανάγνωση του αριθμού «1» ως «L».

Το NIFF έχει μια ιστορία οπτικής επικοινωνίας (brand logo και οπτική επικοινωνία των ετήσιων φεστιβάλ) που χαρακτηρίζεται από λιτότητα, αφαιρετικότητα, έμφαση στο περιεχόμενο μήνυμα και υψηλό επίπεδο πρωτοτυπίας και διαφοροποίησης από ανάλογες παλιτιστικές εκδηλώσεις. Παρακολουθεί τα διεθνή design trends και προβάλλει μια ταυτότητα οργανισμού που μπορεί να συνομιλήσει ισότιμα με οποιοδήποτε αντίστοιχο φορέα ή κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό κάνει και στη δέκατη επέτειό του.

Καλή επιτυχία στο 10ο Naoussa International Film Festival.

Χρήστος Χέλμης,
Creative Director, Colibri Branding and Design 

ΑνακοινώσειςMenu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications