12ο Φεστιβάλ 21-25 Οκτωβρίου 2015
Add your e-mail to our mailing list

Ξεκίνησε το 1ο Αριστοτέλειο Διεθνές Πρόγραμμα

Σε ένα τόπο παγκόσμιας εμβέλειας – στη Σχολή του Αριστοτέλους στη Νάουσα – ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του 1ου Αριστοτελείου Διεθνούς Θερινού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Την έναρξη του Προγράμματος κήρυξε ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Καθηγητής Σπύρος Λίτσας και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης.

Το Αριστοτέλειο Διεθνές Πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σημασίας του χώρου στον οποίο συναντήθηκαν δυο παγκόσμιες προσωπικότητες, ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος. Επιπρόσθετα εκτιμάται πως η διοργάνωση του Προγράμματος θα συμβάλλει στην καθιέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας ως χώρου προαγωγής της επιστημονικής γνώσης και έρευνας.

Ακόμη, θα φέρει νέους ανθρώπους μελλοντικούς διαμορφωτές πολιτικής σε επαφή με τον ελληνικό χώρο και πολιτισμό, διαμορφώνοντας εν δυνάμει συμμάχους και υποστηρικτές της χώρας στο εξωτερικό.

Το Πρόγραμμα – στο οποίο συμμετέχουν είκοσι φοιτητές - θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου και κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ περιλαμβάνεται και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γνωριμία με τον τοπικό οίνο και τη γαστρονομία, εκδρομές και ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

 

ΑνακοινώσειςMenu
12th NIFF

Movibeta

FestHome
Με τη στήριξη

       

Με τη συνεργασία

           

Χορηγός βραβείου κοινού

   

Χορηγοί

               
               

Χορηγοί επικοινωνίας

           
designed by Colibri TORUS internet applications